2010-01-31

Francais Pour Une Nuit

Fick hem en riktig goding i veckan. Metallicas sjuttioandra konsert på World magnetictouren. Spelningen äger rum på Coliseum i Nimes och som bilden ovan skådar en riktig cool konsertarena. Givetvis är bild och ljud helt sanslöst, det känns verkligen som bandet står i ens vardagsrum och lirar, svettpärlor och andra porer går tydligt att skåda. I introt till One känner man nästan värmen av eldkastarna. Livekänslan är fantastisk med andra ord. Metallica visar upp ett glatt spelhumör, om en lite fel här och där, men ändå, de är gamla nu. Som bonus finner vi en intervju med alla medlemmar och lite kul att veta är att de repat in ca 65 låtar för den här turnén, då de skiftar lite låtar varje kväll. Denna kväll spelar de bla. Queens - Stone cold crazy och Motorbreath som ju inte spelas alla kvällar. En annan bonus som anges är 5 videos, i mitt tycke rent meningslöst då det visar sig vara fem snubbar som vunnit en tävling då det fått filma konserten, 2 minuter var får vi se, alltså 10 minuter.....
Ändock, konserten, ljudet och bilden är så sjukt bra att det bara är å köp!!!

Tracklist:
1. Blackened
2. Creeping Death
3. Fuel
4. Harvester Of Sorrow
5. Fade To Black
6. Broken, Beat & Scarred
7. Cyanide
8. Sad But True
9. One
10. All Nightmare Long
11. The Day That Never Comes
12. Master Of Puppets
13. Dyers Eve
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
16. Stone Cold Crazy
17. Motorbreath
18. Seek & Destroy

2010-01-24

District 9

Satte mig i filmrummet och var laddad till max för att se en grym sciencefiction-rulle. Peter Jackson har producerat...Ett stort moderskepp har stationerat sig i luften ovanför Johannesburg i 20 år utan att nån rymdgubbe tagit sig ut. Regeringen bestämmer sig till slut för att borra sig in i moderskeppet. Hela världen ser på genom livesändningar i TV. Det som finns inne i moderskeppet är en mängd utmärglade aliens som sedermera kommer att kallas räkor. I och med att teamet har hela världens ögon på sig, tas räkorna om hand och man upprättar ett område, district 9, likt ett flyktingläger. Efter en tid börjar det mer likna ett slumområde med förstörelse, våld och annat som hör till. MNU, ett privat bolag, får i uppdrag att flytta alla räkor, 1,8 miljoner stycken. Så börjar evakueringen. Men vad händer om inte så att en människa får vätska på sig och förvandlas så sakteliga till räka:) Filmen känns lite lågbudget och som en blandning av Transformers, Bad brain och Toxic Avenger, kan låta riktigt bra, men det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig då jag trodde det skulle vara en riktigt påkostad scfi-film. Nåväl, helt klart sevärd, mycket underhållnings/b-filmsvåld erhålles, storyn är väl okej, men rymdgubbarna är fan fula, kom igen; räkor?? Kunde väl ha varit något tuffare.

2010-01-23

Tysk goth: Marquee Moon

Marquee Moon är ett tyskt band som bildades i början av 80-talet i Berlin (så klart) hur mycket experimenterades det inte där på 60-80-talet. Bandnamnet kommer givetvis från Televisions platta med samma namn. Denna platta är gruppens tredje och släpptes 1989. Frisk blandning av goth, industri och metal (med tyngdpunkt på goth). Vissa liknelser givetvis med Sisters of mercy och Fields of the nephilim även om det är långt ifrån att spela i samma division. Bästa spår blir nog det tyngsta: Restless.

It´s a long way to the top

Det här med vinyl är ju riktigt bra. Man kan ju hitta galet bra plattor för 10-20 spänn bara genom att chansa på att köpa dem. Är det inte bra är det bara ge dem vidare. Den här köpte jag mest för att de såg ut som riktiga pudelrockare. Väl på vinylsvarven visade de sig vara främst mer gitarrorienterad rock, om än med trallvänliga melodier främst påminnande om Quiet Riot. It´s a long way to the top är gruppens andra alster och låg på skivdiskarna 1987. Vokalisten Marco Paganini (från Schweiz) bildade gruppen kring 1984. Tydligen turnérade de flitigt i Europa under mitten av 80-talet och öppnade bla. för Mötley Crue! Starka bitar på denna platta är titelspåret, Our rock will find a way och Mr. Big mouth. Mindre lyckad är balladen For your love, de skulle helt enkelt skippa det här med ballad.

Last of the teenage idols

Köpte denna platta med lite grisen i säcken feeling. Tyckte det såg ut som en typisk New York Dolls / Ramonesplatta, gjorde en snabbsökning på google och fick fram detta band nämnas i samma mening som Tigertailz och köpet var givet....Så vad är då detta? Jo, skulle väl kunna förklaras genom jämförelser närmast Hanoi Rocks, inte riktigt det där drivet som Hanoi har, men ändå likt...Sköna refränger främst i She´s got big boots, Spider in my head (lite Misfits feeling) och See you after the show. Anyway, hyfsat fränt album med stänk av Hanoi Rocks, Rolling Stones typ.

2010-01-17

Maiden special

Härmed presenteras en liten goding: En special live ep med inga mindre än Iron Maiden. Hufvudspåret är Women in uniform, en cover (och hitintills den enda cover de gett ut på singel). Den spelades först in av den australiensiska bandet Skyhooks 1980, som det hade en stor hit med downunder. Låten är bra, men det känns lite konstigt att Maiden valde att släppa den som singel, en cover? Anyway, det var faktiskt även Maidens första video de spelade in. På baksidan finner vi Drifter (avslutningsspåret på andra plattan Killers) och Phantom of the opera från debutalbumet. Båda i livetappning från Marquee, London 1980.

2010-01-16

Åter till min skivback

Jag har ju skrivit om det tidigare, men tar det lite kort igen. Fick hjärnsläpp nån gång i början av 00-talet och gjorde mig av med massa plattor och annat kul. Bla sålde jag Def Leppards femte alster Adrenalize (cd:n). Den släpptes 1992 och jag hade precis köpt en cdspelare (ja, jag var nog lite sen), hur som helst så var det här en av de första cdskivorna jag köpte. Hade förmånen att det var en affär här i Norrköping (tror den hette Skivkällaren) som sålde cdskivor i så kallade longbox (dvs importerade från USA). Häftigt värre, eller hur? Tyvärr finns alltså varken affären eller cdn kvar här. Dock fick jag hem ett ex på vinyl, och det glädjer mig än mer. Tror faktiskt inte den är helt vanlig på vinyl med tanke på att alla tyckte det vara ballare med cd på 90-talet.
Anyway, som bekant dog ju gruppens gitarrist Steve Clark -91, innan skivan spelades in och släpptes, dock har han varit med och skrivit alla låtar. Inleds med tuffa Let´s get rocked som känns som en naturlig övergång från Hysteria-plattan. Andra starka låtar är Heaven is, Make love like a man, Tonight och White lightning (som hyllar Steve Clark och handlar om hans passion för att klä sig i vitt). Det här är i mitt tycke den sista platta av Def Leppard som är riktigt bra, sen tycker jag det blev alldeles för mjäkigt. Okej, jag har väl inte hört de fyra senaste, det har inte ens intresserat mig, men säger nån att jag ska ge de albumen en chans ska jag göra det.

2010-01-15

Unshaped powerballad

Införskaffade en grym powerballad på bildsingel. Vi snackar 90-tal och The Quireboys monsterhit >I don´t love you anymore. Quireboys bildades redan 84, men det var väl först med denna singel och även singeln Hey you de slog ordentligt. Såg dom faktiskt som förband till Guns n´ roses på Stockholm Stadion 93. Nu är det faktiskt aktuellt att Quireboys släpper A bit of what you fancy (fullängdaren med I don´t love you anymore på), i en utgåva kallad 20th Anniversary, full med bonuslåtar. Ett givet köp måste jag säga då den plattan är grymt bra. Åter till singeln, på baksidan finner vi Mayfair ( i originalversion från 87) något märkligt att släppa en såpass gammal låt som b-sida kan jag tycka även om den är riktigt bra, med härligt riv och schysst munspelslir.

2010-01-12

Lost turnéposter

Som jag nog nämnt här tidigare gjorde jag ett stort misstag för ett antal år sedan då jag sålde av med mängder av vinylskivor, poster, konsertvideos och annat roligt. En hel del har sedan dess återinförskaffats och igår lyckades jag kamma hem en turnéposter jag gjorde mig av med då. För futtiga 3(!)kronor fick jag denna vackra poster från Paradise Losts turné med Draconian times. En av mina favvoplattor all time. Grymt snyggt konvult dessutom. Ska väl tilläggas att jag givetvis var och såg spelningen i fråga på Cirkus i Stockholm som så klart var fantastisk!!!