2010-03-29

Shotgun Messiah

Första plattan ut från helgens skivmässa i Linköping blir debuten av svenska Shotgun Messiah från 1989. Gruppen bestod bla Zinny Zan och Tim Sköld. Den här skivan hade jag från början på cd, men den såldes nog nån gång i början av 2000-talet. Det här är en riktigt go sleazeplatta och så fort jag hör första spåret Bop city så känner jag igen texterna och att de sitter där i bakhuvet, precis så där som man ska komma ihåg bra sleaze, enkla texter att "sjunga" med i. Hitsen avlöser varann som Don´t care bout nothin, Shout it out, Squeezin teazin (ja, du hör ju att det är sleaze det handlar om)! Första sidan avslutas med instrumentala The explorer. På andra sidan har vi bla Dirt talk och I´m your love. Plattan släpptes egentligen redan 1988 i Sverige då gruppen hette Kingpin och albumtiteln var Welcome to Bop city. Grabbarna flyttade då över till Hollywood och spelade in plattan på nytt under namnet Shotgun Messiah. Gruppen släppte sen Second coming som är ungefär i samma sleazeanda, men sen släpptes tredje plattan (Violent new breed) och i och med denna den stora förändringen mot industrirock (hyfsat stort steg från sleaze). Kort därefter splittrades gruppen. Zinny Zan släppte sedan en soloplatta och därefter startade han gruppen Zan Clan. Tim Sköld ersatte Twiggy Ramirez i Marilyn Manson från 2002. (Tänk kopplingen tredje plattan - Marilyn Manson). Stöter du på Shotgun Messiahs debut kan jag bara råda dig att handla den. Hittar du andra plattan på vinylen skickar du mig en kommentar att du vill sälja den till mig!

2010-03-28

Skivmässa!!!

Igår begav jag mig till grannstaden Linköping för att besöka vårens skivmässa. Mässan hölls som vanligt i Cupolen. Under resans gång med bilen försöker jag mig minnas när jag var på skivmässa sist och det gör mig nästan förskräckt, fick det nämligen till att det är minst 10 (!) år sen sist. Jösses, nästan pinsamt. Det ska det bli förändring på. Väl framme vid Cupolen tar det en stund för att hitta parkeringsplats. Mässan är öppen kl 11-16 och många är vi som kommer till kl 11. 40 bagis i entré känns helt okej. Slänger mig genast över backarna och första försäljaren jag handlar av är Linköpings Get back records. Där fiskar jag upp The Almightys - Blood fire & love (50kr), Alice Cooper - Schools out (50kr). 2 st Ratt, Shotgun Messiah, Raven och Dokken för en hundring. Ser King Diamonds Abigail för 180kr, bestämmer mig för att vänta lite med den, en halvminut senare drar snubben bredvid mig fram den och prutar ner den till 150. Så kan det va om man väntar......Knallar vidare och Mercyful Fate - The beginning (150kr) och Led Zeppelin III (90kr). Kollar vad en snubbe från Göteborg säljer, har stort utbud av hårdrock, men priserna är skyhöga. Såg att han sålde Mercyful Fate - 9 (som jag skrev om i tidigare inlägg) för 1400 kr (!). Den som jag köpte på Ginza för 200 för ett tag sen. Han hade även GNR - Appetite for destruction (med tillhörande klistermärken) för en femhundring. Smart som jag var när plattan kom använde jag nämligen mina märken till min skateboard. Coolt då, ångersamt nu!
Tar en behövlig fikapaus med kaffe och chokladboll. Cafeterian är på sidan av alla försäljare så man kan blicka ut över allt folk, och jag konstaterar att det är en väldigt välbesökt skivmässa. Intresset för vinyl verkar mycket stort! Något jag blir lite förundrad över är att det är försäljare som enbart står och säljer musikdvdbootlegs. Sånt som finns att ladda ned från tex Jam to this och Demonoid. Tycker inte dessa hör hemma på en skivmässa!Hittade King Diamond - Fatal portrait för 120kr, Saxon - Denim & leather för en Selma (upptäckte för ett tag sen att den nämligen saknades i samlingen. Ett sådant där fall där man tar för givet att man har den, men sen vid kontroll så finns den inte där i hyllan). Fyndade följande sex plattor för en hundring av en värmlänning: 2 st UDO, Phenomena, 220 Volt, Vandenberg, Tesla. Sen fyndar jag Ratt, 2 st Keel, Aldo Nova och Tuff för en hundring. Känner mig riktigt nöjd med det jag inhandlat, väskan börjar bli tung och jag beger mig mot utgången, då jag ser en försäljare jag missat som har nya vinyler, främst hårdrock och jag drar fram Saxon - Lionheart. Härligt den har jag velat ha ett tag så jag tar vackert fram 175 spänn, och sen går jag mot bilen.
Flera av skivorna kommer jag att ta upp en och en i bloggen kommande veckor. Håll ut!

Nästa mässa i Linköping, blir höst enligt bilden nedan, och jag hoppas jag kan vara där, för några 10 år till ska det inte bli....

2010-03-21

Walls of Jericho


Tyska powermetalbandet Helloweens första fullängdare släpptes 1985. Jag skulle nog vilja säga att detta är en milstolpe i powermetalens historia, det var Helloween som satte plattan som kom att ligga till grund för många av dagens powermetalband. Plattan inleds med introt, tillika albumnamnet, Walls of Jericho, och sen drar det iväg i en rasande fart med Ride the sky. En mycket bra låt vad gäller musikalisk uppbyggnad och refräng. Vi fortsätter med Reptile, snabbheten är givetvis kvar. Kai Hansen skanderar Reptile! Reptile! Weikath och Grosskopf bänder strängarna i ett hiskligt tempo och till det trummar Schwichtenberg. I nästkommande Guardians får vi väldigt mycket gitarrsolon, och allskönssång av Hansen. Phantoms of death dundrar igång med ett vrål o så blir det åka av.
Plattans andra sida inleds med Metal invaders, som titeln anspelar bjuds det givetvis upp till allsång. Sen har vi Gorgar, som inleds med lite tunga trummor för att sedan inte riktigt komma upp i det tempo vi har på övriga låtar. Plattans svagaste länk enligt mig. Heavy metal is the law drar åter upp tempot. Plattan avslutas med den längsta låten på detta verk (7:06) How many tears, en fantastisk powermetalbit.
Det här är alltså vinylutgåvan, det finns nu bland annat en remastrad cd som även innehåller EP-skivorna Halloween och Judas. Alltså skulle det kunna vara försvarbart att införskaffa denna även på cd.

2010-03-18

The longest EP ever

Här har vi en riktig goding. Anthrax - Attack of the killer b´s. Släpptes -91 och är en samling bestående av b-sidor och covers. Skivan finns i två versioner där låten Startin up a posse, är ocensurerad respektive censurerad (bin som surrar istället för snuskiga ord). Ep Penikufesin finns med i sin helhet Vi har två livelåtar från 1990, Keep it in the family och Belly of the beast. Superhiten Bring the noise som gjordes tillsammans med Public Enemy. Vi har covers av bla Discharge och Kiss (Parasite). Helt enkelt en jädra massa goa bitar, som du bör ha i din skivsamling!

2010-03-17

Nostradamus super deluxe edition

Så kom äntligen ytterligare ett tjockt paket från Ginza. Denna gång innehöll det Judas Priest senaste album, Nostradamus från 2008. Utgåvan kallas super deluxe edition och kommer i en tjock box innhållandes 3 LP, 2 cd förpackade en hårdinbunden bok samt en poster (som du kan beskåda nedan och som jag finner otroligt tuff). Det som jag spontant känner inte är helt bra är att vinylerna ligger i plastfickor, tycker det verkar finnas en risk att de fastnar i plasten. Det blir noga att byta ut mot papperspåsar. Det här är alltså ett dubbelalbum om den franske astrologen Nostradamus som ju mest är känd för sina profetior som sägs kunna förutspå framtida händelser. Första plattan inleds med det mycket stämningsfulla spåret Dawn of creation som är en perfekt inledning till detta episka konceptalbum. Glöm allt vad hits heter och lyssna på albumet i sin helhet och dröm dig bort från vardagen för en stund. Ända till sista låten på första albumet, Persecution, då börjar du nog känna igen det Judas Priest du är van vid. Några få låtar till sticker ut och det är främst Death, Nostradamus och Future of mankind. För att sammanfatta det hela, förvänta dig inget vanligt heavy metal album med trallvänliga sånger på 3-4 minuter, det här är ett lugnt tempo riktigt episkt som kräver sin koncentration av lyssnaren och framför allt så växer den med antalet genomlyssningar. Så är du mogen för lite mer episk musik är detta plattan för dig!

2010-03-14

Kiss - Mer än bara smink

På Norrköpings Stadsmuseum kan du se Alexander Johanssons fantastiska kringresande utställning Kiss The Exhibition. Utställningen pågår 14/2-21/3 så passa på med ett besök innan den drar vidare till Köping. Självklart finns allt du kan tänka dig med i denna utställning, från flipperspelet, kondomerna, turnéposters, scenkläder, skivor, turnéböcker, filmisar, till tidningsurklipp och guldskivor, you name it! Det som jag tyckte var väldigt imponerande var givetvis förutom alla grejer att allt är i väldigt fint skick. Alexander att skrivit små lappar till i stort sett varje pryl vilket gör det intressant för även människor som inte är lika fanatiska som vissa andra.Dockor som skapats unikt för denna utställning av Stadsmuseets egen Roger Johansson

En hel del konsertposters, tyvärr finns ej Gröna Lund -76 med, skulle varit kul att sett på riktigt

Det jag tyckte var absolut roligast att se var givetvis scenkläderna, men det jag har mest behållning av från denna utställning var faktiskt en skiss till skivomslaget Unmasked som jag tidigare aldrig skådat. Alltid lika roligt att se något som rör Kiss som man aldrig tidigare sett........Stort tack Alexander för att du ställer ut dina prylar till allmän beskådning, själv skulle jag vara väldigt nervös att lämna ut mina prylar så där, och då har jag långt ifrån så mycket som du har. Tack!Lite smått & gott bla. lunchboxen och termosen från -78 samt några bältesspännen.
Eric Carrs handskar från Animalize-turnén.

Här hittar du fem stycken videoklipp från SVT om utställningen i Norrköping http://www.kissarmysweden.net/5-filmklipp-fran-utstallningen-i-norrkoping

2010-03-12

Subject...Aldo Nova

Ytterligare en gitarrsnubbe!!! Det här är andra plattan från kanadensaren Aldo Nova (eller Aldo Caporuscio som han egentligen heter). Skall vara en konceptplatta, och känns med vissa intron och mellanlåtar stundtals som filmmusik. Den släpptes 1983 och sålde guld i USA, två singlar släpptes från denna, Monkey on your back och Always be mine. Mycket av låtarna är uppbyggda kring gitarr och keyboard och melodierna är riktigt medryckande. Givetvis har vi här även en powerballad Victim of a broken heart.

Jag måste ju säga att jag många gånger sett Aldo Nova-plattor i skivbackar som jag refuserat pga att omslag ser lite trista ut och att jag tror det varit nån form av knapp rock han spelat, men får nog erkänna att jag haft lite fel. Kommer lätt köpa alla hans plattor när jag bläddrar fram dem i nån skivback. Klart mycket bra spelad AOR. Rekommenderas! För den som vill se honom live kommer han till årets Sweden Rock Festival.

Holländska Vandenberg

Detta är debutplattan från Holländska gruppen Vandenberg som släpptes 1982. Namnet kommer från gruppens gitarrist Adrian Vandenberg. Honom känner ni senare igen som gitarrhjälten i Whitesnake där han spelade på plattan 1987, för att lämna plats åt Steve Vai på uppföljaren Slip of the tongue (pga en skada Vandenberg ådrog sig).

Åter till debuten med Vandenberg. Omslaget ser ju rätt trist ut och drar ingen uppmärksamhet till sig om man inte känner igen namnet nu. Många av låtarna är givetvis uppbyggda kring Vandenbergs gitarr, men låtarna är riktigt starka och det känns inte alls som en betonad gitarplatta (jämför Steve Vais Passion and warfare i tidigare inlägg). Faktum är att powerballaden Burning heart klättrade upp på #1 på Billboardlistan, vilket måste ses som en stor bedrift av ett albumdebuterande band. Många fina låtar finns det på detta album. Min favorit är avslutande Out in the streets som är riktigt drivig!

2010-03-08

Snygg sleaze

En av de snyggaste maxisinglarna damp ned i brevlådan häromveckan. Givetvis snackar vi Mötley Crues Without you. Låten återfinner vi mästerverket Dr. Feelgood, som finns på min toppfem bästa sleazeplatta. Omslaget på Without you bygger ju på samma tema som fullängdaren och jag tycker banne mig Without you är snyggare. Låten är en riktig powerballad. Ytterligare låtar på maxin är Live wire (Original lethür mix), och på sid 2 finner vi två livespår; Girls, girls, girls och All in the name of inspelade på Moscow peace festival 1989 (då även bla Skid Row, Bon Jovi, Ozzy och Scorpions framträdde).
Köpte maxin via Tradera för en tia, det var ingen bild på omslaget, men när jag så fick det bruna paketet får jag se att det är en limited edition med bonusposter, tyvärr är inte denna med (stod inget om detta överhuvudtaget i auktionsbeskrivningen så det är väl okej). Är det nån som vet hur postern ser ut så lägg gärna en länk i en kommentar till detta inlägg. Och vill du sälja den till mig postar du det bums!