2010-05-30

Kiss the early years

Så står den där i min hylla nu då. Av nån märklig anledning som jag inte förstår köpte jag den inte då den komm 2002. Konstigt! Hursom helst består boken av många grymma foton som inte publicerats tidigare. Waring Abbott jobbade med Kiss i åtta år och vi får följa honom från en konsert i New York 75, genom Central park till Cadillac, Michigan (där hela byn var Kiss-sminkade), till Detroit 76 samt en drös foton från inspelningen av I och A world without heroes (extra roligt tycker jag då det inte är en så uppmärksammad period).Kan starkt rekommendera denna bok då den är sprängfylld med snygga foton och dessutom kommenterar Gene och Paul mängder av bilderna och så även fotografen.

Am I evil?

Det här är andra plattan av brittiska Diamond Head, Borrowed time. Grymt fantasy omslag av Rodney Matthews, givetvis i gatefold utförande, det är vid såna här tillfällen man bara älskar att hålla i en vinyl. Vilket konstverk! Plattan släpptes 1982. För er som inte hört Diamond head tidigare skall vi stoppa dem i facket för New wave of british heavy metal, jag skulle nog vilja lägg till ett knippe prog till det oxå. Mest "kända" har nog Diamond head blivit i och med att Metallica hyllar dem mycket och anger dem som inspirationskälla. Därtill har de spelat in ett antal covers av Diamond head. En av dessa är Am I evil? från detta album, som i mitt tycke är bästa låt på detta album, andra bra låtar är To heaven from hell, Lightning to the nations och titelspåret. Balladen Don´t you ever leave me är faktiskt oxå en goding.





Fistful of Metal 25 år

Förra året var det hela 25 år sen Anthrax släppte sin debut, Fistful of metal. Detta firas med att återutge den på trippel 10tums rödvinyl till det har man även slängt med epn Armed and dangerous. Så klart en gatefold och själva ansiktet med fisten är utskuren så man viker bort den (så kallad die cut jacket). Utgåvan är limiterad till 2000 ex.
Vi finner hårda klassiker som Deathrider, Metal thrashing mad och Panic. Med på plattan finns oxå en cover av Alice Coopers I´m eighteen. Armed and dangerous epn består av fem låtar och det är på denna inspelning som Joey Belladonna och Frank Bello gör debut. Några livelåtar och en cover på Sex pistols God save the queen finner vi oxå på den. Bonus för denna utgåva är udda versioner av Soldiers of metal och Howling furies som inte vara tillgängliga sedan Anthrax första singel. Kan väl tipsa att jag fick tag i denna goding via Ginza för endast 159 bagis (beställningssortimentet).

2010-05-23

Sex Crimes

Måste väl erkänna att jag köpte denna platta mycket för det snygga omslaget :) Hade aldrig hört talas om nåt band som heter Rio tidigare, men det är Music for nations som givit ut den så det och omslaget därtill gjorde att jag la fram 30 bagis för den. Mycket glatt överraskat blev jag när den hamnade på skivtallriken. Det här är riktigt bra hairmetal, i stil med Quiet riot och Ratt. Fullträff! Bra låtar äro Highschool rock, Atlantic radio, Under pressure och Danger zone. Plattan släpptes 1986, och man får väl säga att den är tidstypisk.


2010-05-13

In the shadows

Det här är tredje plattan med gruppen Mercyful fate, som de flesta känner till gick ju King Diamond solo efter Don´t break the oath 1984. Denna platta släpptes 1993. Det här är en nyutgåva i gatefold-utförande, dubbelvinyl som synes blå till färgen. Bandet återförenades 1992, och är nästintill originalline-upen bortsett från att trummisen Snowy Shaw inte är med. Härlig öppning med Egypt lite akustiskt och så drar det iväg i ett Mercyful Fate sound vi är vana vid, för jag tycker det låter som det gjorde på 80-talet med tillägget i modern tappning. Favvolåtar blir Shadows, A gruesome time, Legend of the headless rider och Egypt. Avslutande låten Return of the vampire, är en nyinspelning med Lars Ulrich (Metallica) på trummor.

2010-05-11

Candlemass live 1 - Ashes to ashes

Candlemass har nyligen släppt två livekonserter på dubbelvinyl, respektive cd+dvd. Det handlar om en inspeling från Sweden rock festival och en i Aten under 2009. Jag har valt att införskaffa vinylversionerna (förvånad)? Det valet var dock inte helt lätt eftersom en hel livekonsert med Candlemass på dvd inte går av för hackor (ramla inte av stolen om du hittar ett inlägg om cd+dvd utgåvan på denna blogg i framtiden). Okej, då kör vi första vinylen. Den har fått titeln Ashes to ashes och är inspelad på Sweden rock festival 2009-06-04. Som synes en blå och en gul vinyl, fet 180-grammare. Riktigt bra ljud tycker jag det är. Candlemass är på strålande humör och de märks att de är "tillbaks" på riktigt. Senaste plattan, Death magic doom, hyllades ju överallt. Vi finner tre låtar från den plattan, If I ever die, Hammer of doom och The bleeding baroness. Det är ju en festivalspelning det handlar om så det är väl inte att förvänta sig att de spelar fler nya låtar. Vi finner förövrigt klassiker Dark are the veils of death (öppningsspåret), Samarithan och Solitute. Som sagt ett doomgäng i högform och på riktigt gott humör. Härlig allsång i A sorcerers pledge. Snygg utgåva och riktigt bra konsert. Rekommenderas!

2010-05-07

Tungt och fläskigt med Cathedral

Fick hem Cathedrals senaste alster, The guessing game på tjock dubbelvinyl 180 grammare, mycket snygg gatefold. Omslaget i sig är som ett konstverk, och det är nu man får njuta av att man är vinyljunkie. Viker man ut omslaget finner man på insidan ett gruppfoto där medlemmarna bläddrar bland en bunt vinyler. Texterna finns tryckta på baksidan av en poster som kan ses som en utveckling av omslaget.
Plattan inleds med ett ganska halv intetsägande intro, och sen fläskare vi igång i Funeral of dreams. Det är tungt, det går långsamt, men det svänger med massa proggiga inslag. I samma anda går Painting in the dark. Låtarna är långa, i snitt 7 minuter så side A är nu avslutad och vi lägger på side B och börjar med Death of an antichrist, en riktigt låt som växlar mellan långsam och långsammare tills vi i mitten av låten får till nåt som kan likna ett doomdans trummparti där farten kommer igång ordentligt och det svänger nåt som öferjävligt. Sedan kommer titelspåret, ett spöklikt intro och så fortsätter låten lite kusligt och instrumentalt. Edwige´s eyes är så långsam att jag tror nästan att det är fel på vinylsvarven, men det skall det väl inte vara när man dessutom har en Speedbox. Avslutande låt på Side B är Cats, Incense, Candles & wine så jädra mycket 70-tals rock/progg att det slår härliga till, vilket groove!!! Side C; One dimensional people inleds med tunggung och visar sig sedermera verkar funka som ett instrumentalt parti och så får vi nästa "riktiga" låt The casket chasers där vi får höra Lee Dorrians stämma direkt. Här finner vi omedelbart Cathedrals så speciella sound. La noche del buque maldito (aka Ghost ship of the blind dead) är lite mer hårdrockslåt en övrigt material, men såklart med Cathedrals touch och stänk av doom. The running man får mig återigen att tänka på nån spökhistioria, mot slutet av låten flippar det ur rejält. Requiem for the voiceless inleds med ett flummigt intro och sen fläskar det så igång, lååångsamt. Avslutande Journey into Jade är riktigt tunggung a´la Cathedral. Riktigt bra. Det här är en grym platta fläskig som faen, snygg som satan. Köp!