2011-04-28

Tattooed love boys

Efter att han kört lite tyngre och snabbare plattor i de senaste inläggen är det väl dags för en sleazeplatta, eller hur? Här har vi Tattooed love boys platta Bleeding hearts and needle marks från 1988. Gruppen blev väl inte så jättestora när det begav sig, vilket är lite underligt för de är riktigt bra. Vi finner schyssta partyhöjare. Starka refränger och mängder med koklockor! Riktigt bra låtar som Doin' it for the jazz, Sweet Little ragamuffin, Sticky stuff och Who ya bringing to the party. Sångaren Chris, CJ, Jagdhar gick senare med i gruppen The Wildhearts för info.Som sagt riktigt bra partyplatta som rekommenderas å det varmaste.

2011-04-27

Flotsam and jetsam


Vi fortsätter i den lite snabbare skolan. Det här är thrasharna Flotsam and jetsams debutalbum, Domsday for the deciever, från 1986. Den enda skiva med gruppens låtskrivare och bassist Jason Newsted, som ju bekant ersatte Cliff Burton i Metallica efter dennes död. Är den inte cool på bildvinyl, så säg. Vilket konstverk, är inte monstret för läbbigt?

Plattan är riktigt bra och man förundras varför inte detta band slog bättre än vad det gjorde. Extra bra låtar är Hammerhead, titelspåret (som klockar över nio minuter) och Metalshock. Fade to black (samma som Metallica, ja) är ju också go'. Vill du ha bra 80-tals thrash rekommenderas detta album å det varmaste.

2011-04-25

Branded and exiled

Andra plattan från Running Wild, Branded and exiled släpptes 1985 och fortsätter i samma speedmetal-anda som debuten. Texterna är inte lika satanisktinriktade utan här fokuseras mer på krigstemat. Titelspåret har en stark refräng som får oss att minnas titeln om det så är kl 4 på natten, Mordor (Tolkien-inspirerad så klart) är en av plattans (ja, kanske till och med en av gruppens bästa låtar)! Fight the oppression, Evil spirit och Marching to die är alla snabba och tunga låtar, medan avslutande Chains and leather är lite mer inriktad på fotbollskörer. Innersleeve till den utgåva jag har är ena sidan reklam för utgåvor på Noise-etiketten och andra sidan är helvit?! Vad har du för innersleeve? Bandfoto eller texter, eller vad finnes? Hur som grym platta som skall innehas i varje metalheads samling!!!

2011-04-16

Running wild - Port Royal

Vi kör vidare på Noise-etiketten och Running wild. Det här är gruppens fjärde album och det andra med pirattema (1a är Under Jolly Roger) som kom att starkt förknippas med gruppen tills de gick i graven 2009. Detta album släpptes 1988 och är mycket mer lättlyssnat än de två första plattorna. Här finner vi stora körer, feta riff och klatchiga refränger (som ett hårt Poison, ha ha)! Starka kort är titelspåret, Raging fire, Conquistadores och warchild.Kanonalbum helt enkelt. Given på vinyl såklart. Leta redan på den under dagen som är tillägnad skivaffären, det är Recordstore idag!

2011-04-14

Gamma Ray - Heading for tomorrow

Okej, tillbaks till ordningen, vi kör vinyl igen. Vi fortsätter på Noise-etiketten och tysk powermetal. Det här är Gamma rays debutalbum från 1990, mest känd är väl gruppens gitarrist Kai Hansen som lirade i Helloween innan. Tycker att skivan påminner en hel del om Helloweens glada powermetal. Många bra låtar som Lust for life, Heaven can wait, och 14 minutersspåret tillika titelspåret Heading for tomorrow är riktigt bra. Free time känns lite väl rolig och så finns några godkända spår som Money och Space eater. Just ja, The silence hör till ett av de bättre spåren. Gillar du Helloween, ska du definitivt ha denna i en av dina skivbackar för plattan är bra.


Paradise lost - Draconian times legacy edition

Jaha, hur ska detta förklaras då? Inlägget innan detta innehåller såklart en hyllning till vinylen och så dyker det nu upp en cd, dessutom med en bonus dvd med albumet i 5.1 dts-mix. Jo, först och främst är det för att detta album är ett av mina favoritplattor all time. Och till Running wild slank det ned två Fuller´s London Porter. Mixen är inspelad i Örebro (där även senaste Paradise lost albumet spelades in). Denna Legacy edition innehåller en cdversion som är remixad i nämnda studio 2011, med 2 demos (Enchantment och Last desire) samt 5 låtar live från Tyskland 1995. Och så på dvd då, hela albumet i 5.1 mix med dts-ljud och tre videos. Dessutom några nya linernotes och bilder i cdhäftet. Så hur är då albumet i detta ljudformat? Tja, jag håller ju detta album mycket högt och måste säga att mina förväntningar på detta nog var ställda för högt, för tyvärr tycker jag inte det är speciellt märkvärdigt. Dessutom är jag tjurig nu när jag ser att det finns en collectors edition digipack med hardcover och jag har en sketen jewelcase, fan jag ska hålla mig till vinyl.......tröstar mig för tillfället med att jag har skivan även i Commemorative and tour package med tillhörande bonuscd med singelbaksidor och livelåtar i en digipack box hög som två cd och så tar jag nog en Innis&Gunn rum cask.....

Running wild - Gates to purgatory

Jösses vilket fint skick på denna gamla vinyl, som ny. Det riktigt blänker om den och gott luktar den också! Pyntade lite över 200 för den nyss, så det är ju härligt att skicket är som det är...
När jag halar ut vinylen uppenbarar sig en tuff Running Wild logo,
men fan vad tråkigt, en vit innerpåse. Jag menar, jag blir riktig ledsen när jag finner denna bild som tillhör innerpåsen,
denna bild säger mer än tusen ord, man är garanterad tuff metal.
Det här är gruppens debutalbum från 1984, ett par år innan de ger sig an den berömda piratimagen. Det här är lite mörkare, inte riktigt sataniska texter, men nära inpå. (Om man mot förmodan har detta alster på cd så finns ett bonusspår som heter just Satan). Låttitlar som Black demon, Soldiers of hell och Diabolic force säger ju en del. Mycket välspelad trash/speed metal, med starka texter som etsar sig fast. Det här är riktig metal så som den är menad att låta.

Se till att utöka din vinylsamling med denna klassiker som klockar in på dryga 33 minuter.

2011-04-13

Aerosmith - Get a grip

Sååå vad sägs om detta hitfyllda album på vinyl då? Inte helt vanlig med tanke på att den släpptes 1993 och vinyl var väl då inte det hetaste formatet. Det är en dubbelvinyl, tyvärr icke i gatefoldutförande. Det här är det album Aerosmith sålt mest exemplar av och det är förståeligt. Plattan är fylld med radiovänliga hits som Livin´on the edge, Cryin´, Crazy och Amazing. Dessutom släpptes Eat the rich och Fever som singlar. Till detta gjordes även grymt snygga videos och dessa spelades flitigt på MTV. Såklart gjorde detta sitt till i försäljningssiffrorna att ha med Alicia Silverstone i några videos. Erkänn! Förövrigt får jag väl tillkännage att jag gillar förra plattan Pump bättre, men att denna dock är en god uppföljare.

2011-04-03

Blue öyster cult - On your feet or on your knees


Helgen avslutas med genomlyssning av en riktigt skön liveplatta BÖC' s On your feet or on your knees. Den släpptes 1975 och innehåller spår från gruppens tre första album samt två covers (en är klassikern Born to be wild). Jag ska väl först erkänna att BÖC inte tidigare varit nåt band som intresserat mig nämnvärt, men efter den kväll har jag helt ändrat inställning. Herregud vilket band detta är så skönt tungt proggiga. Fler plattor ska lätt inhandlas tipsa mig gärna om dina favoriter. Extra bra bitar på detta livealbum tycker jag är Harvester of eyes, Seven screaming dizbuster och Cities on flame.